Jana Bernata Ex Libris / Z. Dolatowski. - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001) (1975)
W podwójnej ramce figurka siedemnastowiecznego żołnierza z kopią, obok armata, pod ramką napis: Jana Bernata Ex Libris. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.