Zdrowie publiczne : trudna instytucjonalizacja dyscypliny / Emilia Gawińska, Filip Raciborski, Bolesław Samoliński. - Gawińska, Emilia
Zdrowie publiczne - rola i znaczenie, ustawa o zdrowiu publicznym w Polsce, zdrowie publiczne jako kierunek studiów, zdrowie publiczne - nowa kategoria na rynku pracy, absolwenci zdrowia publicznego na przykładzie Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego - wyniki badań.