Elementy eklezjologii "communio" w pismach Marie-Dominique'a Chenu / Paweł Rabczyński. - Rabczyński, Paweł (1973- ).
1. Wprowadzenie w problematykę. 2. Prezentacja postaci i dorobku naukowego M.-D. Chenu. 3. Lud Boży - Wspólnota służąca Słowu. 4. Wspólnota w dialogu ze światem. 5. Historyczno-społeczny charakter Wspólnoty zmierzającej do eschatonu.