Gdańsk - Kaliszczak, Zbigniew (1903-1985). ([Gdańsk], 1948)
Przedstawia wieżę kościoła św. Mikołaja w Gdańsku w otoczeniu ruin miasta.
U dołu pod kompozycją ołówkiem tytuł, sygnatura autora i data.
Miejsce powstania według działalności autora.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1945-1970.; Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce