Danzig : Lange Brücke, Sternwarte u. Rathaus. (Verlag Grundmann & Co., 1940)
Przedstawia widok ogólny Długiego Pobrzeża ujęty z góry w kierunku Zielonego Mostu, po prawej widoczny Dom Przyrodników, około 1940 rok.