Danzig : Lange Brücke, Sternwarte u. Rathaus. - Grundmann & Co. (Danzig : Verlag Grundmann & Co., 1940)
Przedstawia widok ogólny Długiego Pobrzeża ujęty z góry w kierunku Zielonego Mostu, po prawej widoczny Dom Przyrodników, około 1940 rok.
Tytuł pod ilustracją, data według działalności wydawcy.
Keywords: Karty pocztowe -- Polska -- Gdańsk -- 1900-1945.; Ulica Długie Pobrzeże (Gdańsk, Polska) -- karty pocztowe; Gdańsk (Polska) -- 1900-1945 -- karty pocztowe