Ex Libris T: C: De Et In Wysokie Kaszowski Eq. Melit. - Kaszowski, Józef Teodor Kazimierz (1842-1896) (1896)
Wyobrażenie pieczęci woskowej, pośrodku w kole herb szlachecki Janina, wokoło na wijącej się szarfie napis: Ex Libris T: C: De Et In Wysokie Kaszowski Eq. Melit.