Ex Libris Tadeusza Żyndy [Marian Romała]. - Romała, Marian (1912-1984) (1938)
Przedstawia słońce wpadające przez otwarte drzwi i mężczyznę stojącego w drzwiach z rękami uniesionymi w górę. Z lewej strony inicjał: TŻ, niżej gryf i szarfa z napisem Ex Libris, pod wyobrażeniem z prawej strony napis: Tadeusza Żyndy.