Ricardo Tau Ex Libris / Schvarzman. - Schvarzman, Mauricio (1947- ). (2016)
Przedstawia Neptuna z gdańskiej fontanny jedną ręką trzymającego parasol z napisem Ricardo Tau, drugą obejmującego nagą kobietę, u dołu napis: Ex Libris. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.