Jørgen L. Rasmussen Exlibris J. L. R. - Rasmussen, Jørgen Lindhard (1941- ). (1964)
Przedstawia, w obramowaniu utworzonym z żerdzi, na tle palącego się ogniska otwartą książkę, której strony podzielone są na dwa pola, po lewej stronie w polu górnym wijąca się wstęga, w polu dolnym paląca się gałązka i osełka. Po lewej stronie u góry ptak, u dołu lilijka harcerska i nóż. Po obu stronach żerdzi umieszczone pionowo wyobrażenia hieroglificzne. Napis na prostokątnych deszczułkach przytwierdzonych do żerdzi, u góry: Jørgen L. Rasmussen, u dołu: Exlibris. Sygn. aut. i data w obrębie kompoz.