[Dziewczyna z ptaszkiem w dłoniach] ZK. - Kaliszczak, Zbigniew (1903-1985) (1929)
Profilowe ujęcie w półpostaci - młoda kobieta trzyma w dłoniach ptaszka. Postać ujęta w prześwicie okna z widokiem na nieokreślone zabudowania.