Ex Libris Mariana Haisiga [Zygmunt Acedański]. - Acedański, Zygmunt (1909-1991) (1964)
Nad stosem książek pieczęć ze stylizowanym herbem Lwowa. Napis u góry: Ex Libris, u dołu: Mariana Haisiga. Pod wyobrażeniem autograf aut.