Zbójnicki taniec - Skoczylas, Władysław (1883-1934). ([Warszawa], 1920)
Przedstawia górali stojących, siedzących, grających na instrumentach i tańczących wokół ogniska.
Miejsce powstania według działalności autora.
Data powstania według działalności autora.
Na odwrocie druk: Wladysław Skoczylas (1883-1934): Zbojnicky tanec.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1900-1945.; Górale -- w sztuce; Górale -- Tatry (góry) -- obyczaje i zwyczaje -- 1900-1945.