Ex Libris Richard Schulz BW. - Wenig, Bernhard (1871-1940) (1900)
W prostokątnej ramce siedzący mężczyzna z otwartą książką na kolanach, w ręce trzyma serce. Napis u góry: Ex Libris, u dołu: Richard Schulz. Sygn. aut. i data w obrębie kompoz.