Johanneshof zu Ohra-Niederfeld (Lithogr. Anst. u. Kupferdr. von Jul. Sauer, 1854)
Przedstawia zakład poprawczy dla młodocianych przestępców powstały z inicjatywy Ewangelickiego Towarzystwa Więziennego w 1854 r. w Orunii Dolnik pod Gdańskiem.