Widok z wieży Kościoła Najświętszej Marii Panny na Stare Miasto / fotografia Adam Bogacz. - Bogacz, Adam (fotografia) (1959)
Przedstawia widok ogólny Gdańska w trakcie odbudowy, ujęcie z wieży kościoła Najświętszej Marii Panny w kierunku północnym, na pierwszym planie kościół św. Mikołaja, w głębi Stare Miasto i Osiek, około 1959 r.