Moja książeczka Staś Mękicki / Rudolf Mękicki. - Mękicki, Rudolf (1887-1942) (1931)
W ozdobnym obramowaniu figurka ptaszka z ludowym ornamentem, w głębi monogram SM, data 1924 i podkowa. U dołu napis: Moja książeczka Staś Mękicki, niżej sygnatura artysty R. M. i data 1931.