Iohannes. Speiman. Von. Der. Speie. Eqves. Et. Praeconsvl. Gedanensis. Anno. M.DCXVII. Aetat. LIV. [Kilian Lucas]. - Kilian, Lucas (1579-1637) (1617)
W owalnym medalionie popiersie Jana Speimana w zbroi. Na ramie medalionu napis: Iohannes. Speiman. Von. Der. Speie. Eqves. Et. Praeconsvl. Gedanensis. Anno. M.DCXVII. Aetat. LIV. Pod popiersiem dewiza: Thue recht schew niemant. Medalion otacza barokowy kartusz zdobiony popiersiami lwów, emblematami wojny i nauki. Nad kartuszem na tle labrów z akantu tarcza herbowa Speimana.