Konstytucje państw afrykańskich. T. 2 / oprac. i wstęp Ludwika Gelberga ; Instytut Nauk Prawnych Polskiej Akademii Nauk. - Gelberg, Ludwik (1908-1985) (Państwowe Wydawnictwo Naukowe, 1965)
Publikacja zawiera następujące konstytucje: Republiki Gabońskiej, Republiki Górnej Wolty, Republiki Związkowej Kamerunu, Republiki Nigru, Republiki Malgaskiej, Republiki Mali, Muzułmańskiej Republiki Mauretanii, Republiki Senegalu, Republiki Środkowo-Afrykańskiej, Republiki Togo, Republiki Wybrzeża Kości Słoniowej.