Działalność biskupa Tadeusza Pawła Zakrzewskiego na stolicy biskupiej w Płocku - Grzybowski, Michał Marian (1937-2023). (2013)
1. Nominacja na ordynariusza diecezji płockiej. 2. Poznawanie diecezji i kapłanów. 3. Uroczystości św. Wojciecha w Pradze. 4. Wizytacje parafii. 5. Bierzmowania. 6. Święcenia kapłańskie. 7. Konsekracje kościołów, ołtarzy, dzwonów. 8. Listy i orędzia pasterskie. 9. Praca w komisjach Episkopatu i przy zawarciu Porozumienia. 10. Choroba i śmierć.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Zakrzewski, Tadeusz Paweł Maria -- (1883-1961); 1901-2000; 1801-1900; Duchowieństwo katolickie; Biskupi; Diecezja płocka (obszar); Polska; Artykuł z pracy zbiorowej; Biografia