Muzyka Polskiego Odrodzenia - Towarzystwo Literackie im. Adama Mickiewicza. Oddział (Gdańsk). (Gdańsk : [wydawca nieznany], 1953)
Afisz informujący o wykładzie zoorganizowanym pod protektoratem Polskiej Akademii Nauk w Gdańsku 6.12.1953 r.
Keywords: Lissa, Zofia -- (1908-1980).; Towarzystwo Literackie im. Adama Mickiewicza. -- Oddział (Gdańsk).; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- druki ulotne; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- życie intelektualne