Ex-Libris Otto Bertschi - Bovard, Fortuné (1875-1947).; Bertschi, Otto. (Basel, 1947)
W secesyjnym obramowaniu na tle roślin, siedzi kobieta czytająca książkę. Napis u góry: Ex-Libris, u dołu: Otto Bertschi. Sygnatura artysty monogram BF w obrębie kompozycji.
Na odwrocie pieczątka z nazwiskiem artysty i miejscem wydania.
Data na podstawie działalności artysty.
Keywords: Ekslibrisy -- Szwajcaria -- 20 w