Ex Libris Kiry Pepłowskiej SR. - Rolicz, Stanisław (1913-1997) (1962)
Przedstawia na tle kotary postać kobiecą w antycznej szacie z maską w ręce, u jej stóp książki i gałązka konwalii. Za zasłoną widać drzewo targane wiatrem na brzegu morza. Napis u góry z lewej strony: Ex Libris, u dołu na szarfie: Kiry Pepłowskiej. Sygn. aut. w obrębie kompoz. Pod wyciskiem płyty ołówkiem autograf aut. i data.