Ex Libris Kiry Pepłowskiej - Rolicz, Stanisław (1913-1997).; Pepłowska, Kira (1918-1986). ([S.l.], 1962)
Przedstawia na tle kotary postać kobiecą w antycznej szacie z maską w ręce, u jej stóp książki i gałązka konwalii. Za zasłoną widać drzewo targane wiatrem na brzegu morza. Napis u góry z lewej strony: Ex Libris, u dołu na szarfie: Kiry Pepłowskiej. Sygn. aut. w obrębie kompoz. Pod wyciskiem płyty ołówkiem autograf aut. i data.