[Afisz. Inc.:] Obywatele! jesienią 1939 roku Niemcy wymordowali w lesie piaśnickim [...]. (Gdynia : [s.n.], 1946)
Afisz inf. o pogrzebie pomordowanych w Piaśnicy i nawołujący do uczestnictwa w nim.
Keywords: Wielka Piaśnica, Zbrodnia (1939-1940) -- druki ulotne; Wojna światowa (1939-1945) -- okrucieństwa -- Polska -- Kaszuby (region).; Wojna światowa (1939-1945) -- okrucieństwa -- Polska -- Pomorze Gdańskie (region).; Gdynia (Polska) -- 1945-1970 -- druki ulotne; Gdynia (Polska) -- 1945-1970 -- źródła