[Kongres Zjednoczeniowy Polskiej Partii Robotniczej i Polskiej Partii Socjalistycznej]. (Miesięczna Kronika Fotograficzna. Województwo Gdańskie, 1979)
Przedstawia Kongres Zjednoczeniowy Polskiej Partii Robotniczej i Polskiej Partii Socjalistycznej, który miał miejsce w Warszawie 15-21 grudnia 1948 roku.