JHWH jako Bóg miłosierny w Księdze Wyjścia 34,6-7 w ujęciu narracyjnym i teologicznym / Sebastian Smolarz. - Smolarz, Sebastian (1975- ).
Słowa kluczowe: miłosierdzie, gniew, sąd, formuła atrybucyjna, odpowiedzialność zbiorowa.