Irena Jurgielewiczowa - Kłopot z mężczyznami : Komedia w 3 aktach / Państwowy Teatr "Wybrzeże". (Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1955)
Program teatralny premiery 29.07.1955 r. Reżyser: Stanisław Milski, asystent reżysera: Józef Niewęgłowski, scenograf: Marian Kołodziej, kierownik literacki: Sylwia Janowicz.