Exbibliotheca Olka Bortowska / A. Bortowski. - Bortowski, Andrzej (1938- ). (1975)
Dłonie wyciągnięte ku słońcu, u dołu napis: Exbibliotheca Olka Bortowska. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.