Flecken und Kloster Oliva - Haldenwang, Christian (1770-1831).; Breysig, Johann Adam (1766-1831).; Hinckel, Johann Daniel (Karlsruhe : s.n., 1805)
Przedstawia zespół klasztoru cysterskiego w Oliwie z przyległymi obszarami.
Po lewej pod kompozycją: "Gezeichnet von Breysig und Hinckel / und bey diesen in Danzig zu haben"; po prawej: "in Kupfer gearbeitet von C. Haldenwang / in Carlsruhe 1805"; poniżej pośrodku: "Flecken und Kloster Oliva / gesehen aus dem Freudenthale / Jhro. Majestät der Kaiserin von Russland Elisabeth Alexiewna"; nieco poniżej, po prawej: "allerunterthänigst gewidmet / J.D.F. Hinckel und J.A. Breysig".
Gdańsk i okolice 1793-1914. Miasto, ludzie, wydarzenia w rysunku i grafice. - Gdańsk, 2014