Książki Pożarnicze Józefa Boguszewskiego - Olszewski, Tadeusz (1907-1996).; Boguszewski, Józef (1901-1986). (1946)
Na tle skrzyżowanych toporków strażackich i wieńca laurowego krzyż równoramienny, na jego ramionach litery: C.S.P. i orzełek w koronie, w środku symbol straży pożarnej. Wokoło napis: Książki Pożarnicze Józefa Boguszewskiego.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko artysty i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.