Ex bibliotheca M.B.P. im. dr. Wł. Biegańskiego w Częstochowie 1917-1967 / [Wojciech Barylski]. - Barylski, Wojciech (1929-1999) (s.n.], 1967)
Herb Częstochowy, mikroskop, otwarta księga, pióro i liczba "50".