Ex bibliotheca M.B.P. im. dr. Wł. Biegańskiego w Częstochowie 1917-1967 - Barylski, Wojciech (1929-1999).; Miejska Biblioteka Publiczna im. Władysława Biegańskiego (Częstochowa). ([Częstochowa : s.n.], 1967)
Herb Częstochowy, mikroskop, otwarta księga, pióro i liczba "50".
Miejsce powst. na podst. "Ekslibrisów" Marii Grońskiej (s. 62).
Sygnatura artysty (duża litera "B" w środku małej litery "W") w prawej, środkowej części awersu. W górnym, prawym rogu awersu nr 54 ?, być może nr odbitki.
Na rewersie imię i nazwisko autora oraz symbole technik graficznych (znak wyk. był również w technice drzeworytu), wyk. oł.
Odb. wyk. na papierze kredowym.
Ekslibris polskich bibliotek publicznych 1945-1976 : katalog wystawy 5-21 maja 1977 / Dzielnicowa Biblioteka Publiczna im. Bolesława Krzywoustego Wrocław - Psie Pole. Łódź, 1977
Keywords: Ekslibrisy bibliotek -- Polska -- 1945-1990.