Ex libris Filip Trzaska / [Edward Kuczyński]. - Kuczyński, Edward (1905-1958) ([wydawca nieznany], 1955)
Gryf w koronie, na białym tle. Ponad nim podkreślony napis "Ex Libris", pod gryfem, także podkreślone, nazwisko właściciela ekslibrisu "Filip Trzaska".