Ex libris Filip Trzaska - Kuczyński, Edward (1905-1958). ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1955)
Gryf w koronie, na białym tle. Ponad nim podkreślony napis "Ex Libris", pod gryfem, także podkreślone, nazwisko właściciela ekslibrisu "Filip Trzaska".
Data według Ekslibris Polski http://ekslibrispolski.pl/?page_id=2967.
Autor na podstawie wpisu inwentarowego.
Keywords: Trzaska, Filip -- (1919-2014) -- ekslibris; Grafika -- Polska -- Toruń -- 1945-.; Ekslibris polski -- 1945-1970.