[Stan wojenny 1981] [Pacyfikacja przez ZOMO] / Fotografował Bogusław Nieznalski. - Nieznalski, Bogusław (1948-2014) (1981)
Przedstawia pacyfikację przez oddziały ZOMO zgromadzonych w okolicy ulic Podwale Grodzkie i Rajskiej protestujących, 16 grudnia 1981 roku.