Ex Libris Lina Heinicke / Ctibor Šťastný. - Šťastný, Ctibor (1884-1962) (1940)
Przedstawia snopy zboża ustawione w kopki na polu, u dołu napis: Ex Libris Lina Heinicke. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.