Maria Stuart : drama historyczne w 5 aktach Juliusza Słowackiego / Państwowy Teatr "Wybrzeże". (Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1949)
Program teatralny premiery 7.05.1949 r. Sezon 1948/49. Inscenizacja, reżyseria i dekoracje: Iwo Gall, muzyka: Waldemar Maciszewski, kierownik muzyczny: Janusz Urbański, kierownik literacki: Kazimierz Barnaś.