Joannes Hevelius 28 Januarius 1611-1687, Civis Orbis Poloni Autorowi Machinae Coelestis PTAiN Gdańsk. (Polskie Towarzystwo Archeologiczne i Numizmatyczne, 1987)
Medal. Awers: Półpostać astronoma siedzącego na tle biblioteki, powyżej napis: 28 januarius, w otoku 1611 Joannes Hevelius 1687/Civis Orbis Poloni. Rewers: Dachy Starego Miasta Gdańska, powyżej gwiazdy, Autorowi/Machinae Coelestis/PTAiN GDAŃSK 1987.