Joannes Hevelius 28 Januarius 1611-1687, Civis Orbis Poloni Autorowi Machinae Coelestis PTAiN Gdańsk. - Polskie Towarzystwo Archeologiczne i Numizmatyczne ([Warszawa] : Polskie Towarzystwo Archeologiczne i Numizmatyczne, 1987)
Medal. Awers: Półpostać astronoma siedzącego na tle biblioteki, powyżej napis: 28 januarius, w otoku 1611 Joannes Hevelius 1687/Civis Orbis Poloni. Rewers: Dachy Starego Miasta Gdańska, powyżej gwiazdy, Autorowi/Machinae Coelestis/PTAiN GDAŃSK 1987.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie siedziby emitenta.
Nazwa wydawcy na podstawie informacji zamieszczonej na medalu.
Data wydania wzięta z medalu.
Keywords: Heweliusz, Jan -- (1611-1687); 1945-1989; 1901-2000; Medale; Polska; Obiekty trójwymiarowe