Die Frauengasse im Rauhreif - Bendrat, Arthur (1872-1914). ([Gdańsk], 1909)
Przedstawia widok ulicy Mariackiej w Gdańsku zimą.
U dołu kompozycji po lewej sygnatura autora, data i tytuł, po prawej wiązany monogram: BTG. Miejsce powstania według działalności autora.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce