W cieniu wielkiej synagogi reż. Andrzej Dudziński ; scen. Mieczysław Abramowicz, Andrzej Dudziński. - Dudziński, Andrzej (dziennikarz); Abramowicz, Mieczysław (1952- ).; Kula, Dariusz (1963- ).; Wiśniewski, Ignacy (1985- ).; Żulińska, Magdalena (aktorka); Brand, Marek; Szemiel, Maciej (Dance [Sic!] Association, 2013)
Film zrealizowany w ramach projektu Zbliżenia Festiwal Kultury Żydowskiej w Gdańsku.