Ioachimus Fridericus Henckelius - Kauke, Friedrich Johann ( -1777). ([Berlin], 1750)
Przedstawia portret w półpostaci w architektonicznym obramieniu Joachim Fryderyk Henckel.
U dołu w polu kompozycji tytuł. Poniżej sygnatura autora.
Miejsce i data powstania na podstawie działalności autora.
Keywords: Portrety -- Niemcy -- 18 w