Gdańsk - Na wieży kościoła Panny Maryi rosły krzaki Kazimierz Lelewicz. - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986) (1945)
Przedstawia krzaki porastające wieżę Kościoła Mariackiego w Gdańsku, w głębii widoczna wieża Ratusza Głównego Miasta, ok. 1950 r.