Gdańsk - Na wieży kościoła Panny Maryi rosły krzaki - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986). (Gdańsk - Wrzeszcz, 1945)
Przedstawia krzaki porastające wieżę Kościoła Mariackiego w Gdańsku, w głębii widoczna wieża Ratusza Głównego Miasta, ok. 1950 r.
Tyt. ołówkiem na rewersie. Data wg pieczątki Wojewódzkiego Urzędu Kontrolii Prasy, Publikacji i Widowisk na rewersie.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Bazylika Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny (Gdańsk, Polska) -- 1945-1970 -- fotografie; Ratusz Głównego Miasta (Gdańsk, Polska) -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- fotografie