[Pomnik Jana Heweliusza] / [fotografia Karol Nowaliński]. - Nowaliński, Karol (1935- ). (1990)
Przedstawia pomnik Jana Heweliusza stojący na Placu Heweliusza w Gdańsku, w głębi widoczny Ratusz Starego Miasta. Obecnie pomnik został przeniesiony na skwer przy Małym Młynie, widok z około 1992.