[Pomnik Jana Heweliusza] - Nowaliński, Karol (1935- ). ([Gdańsk], 1990)
Przedstawia pomnik Jana Heweliusza stojący na Placu Heweliusza w Gdańsku, w głębi widoczny Ratusz Starego Miasta. Obecnie pomnik został przeniesiony na skwer przy Małym Młynie, widok z około 1992.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie przedstawienia. Data i autor według wpisu w inwentarzu.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Pomniki -- Polska -- Gdańsk -- 1945- -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1970-2000 -- fotografie