Ex Libris Krystyna Spychalska - Tłomakowski, Janusz (1896-1980).; Spychalska, Krystyna (1972)
Sowa siedząca na stercie książek, napis u góry: Ex libris, u dołu: Krystyna Spychalska.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko artysty i właścicielki ekslibrisu. Data według inwentarza zbioru ekslibrisów PAN BG.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1990.