Taśmowiec w gdyńskim porcie węglowym / St. Rolicz. - Rolicz, Stanisław (1913-1997) ([nakładem własnym autora], 1953)
Przedstawia nabrzeże portowe z dźwigiem i załadunek statku. Na nabrzeżu patrol wojskowy.