Taśmowiec w gdyńskim porcie węglowym - Rolicz, Stanisław (1913-1997). (Gdynia : [nakładem własnym autora], 1953)
Przedstawia nabrzeże portowe z dźwigiem i załadunek statku. Na nabrzeżu patrol wojskowy.
Pod kompozycją tytuł, sygnatura autora i data. Miejsce powstania według działalności autora.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1945-1990 -- tematy, motywy